Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schoondijke vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Schoondijke? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal verstrekken we handige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schoondijke!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-schoondijke-4515

Vloerverwarming laten leggen in Schoondijke

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, linoleum, tegels, laminaat, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Schoondijke vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Sluis en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Schoondijke

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In de volgende bullets bekijk je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds populairder. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Schoondijke.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Warmup, Technea0Schoondijke

  Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Schoondijke

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Schoondijke.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schoondijke liggen op gemiddeld €1200,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schoondijke (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€750 – €785
20 – 25 m2€950 – €1275€1000 – €1650
40 – 50 m2€2225 – €2900€2650 – €3275
60 – 70 m2€3725 – €4475€4100 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5675€5575 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: diverse types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bekijk je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schoondijke? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Breskens, Biervliet en Nieuwvliet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Sluis kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schoondijke?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schoondijke, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4507, 4515.

Plaats een reactie