Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuidzande vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Zuidzande? Het is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website lees je bruikbare informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuidzande!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-zuidzande-4525

Vloerverwarming laten leggen in Zuidzande

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, laminaat, parket, tapijt, vinyl, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Zuidzande zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Sluis en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Zuidzande

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder vind je details over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Zuidzande.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, ATAG, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, WTH, Magnum, Therminon0Zuidzande

  Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Zuidzande

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Zuidzande.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuidzande schommelen tussen de €1150,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen worden bepaald door diverse onderdelen. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de prijzen bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuidzande (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€770 – €810
20 – 25 m2€800 – €1325€1000 – €1475
50 m2€2325 – €2875€2525 – €3200
60 – 65 m2€3700 – €4375€4050 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5725€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bieden we in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuidzande? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Biervliet, Cadzand en Schoondijke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Sluis ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor groene oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zuidzande?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 15 m2 tot wel €6.050 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het type model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuidzande, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4505, 4525.

Plaats een reactie