Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lekkerkerk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Lekkerkerk? Dit is een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts vertellen we je veel info over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Lekkerkerk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-lekkerkerk-2941

Vloerverwarming laten leggen in Lekkerkerk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zodoende ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer, gang. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, PVC, vinyl, parket, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Lekkerkerk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Krimpenerwaard en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming experts nabij Lekkerkerk

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is heeft te maken met verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok vind je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Lekkerkerk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lekkerkerk

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Lekkerkerk

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lekkerkerk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een slimme manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lekkerkerk liggen tussen de €1275,00 tot €2300,00. De definitieve prijzen komen tot stand door velerlei aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lekkerkerk (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€760 – €785
20 – 25 m2€800 – €1275€1075 – €1525
40 m2€2250 – €2900€2575 – €3375
70 m2€3725 – €4375€4025 – €4725
85 m2 +€5150 – €5800€5600 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok tref je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lekkerkerk? In het onderstaande overzicht delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Krimpen aan de Lek, Nieuw-Lekkerland en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Krimpenerwaard kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenerwaard.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Lekkerkerk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 10 m2 tot zeker €6.400 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het soort product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lekkerkerk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2940, 2941.

Plaats een reactie