Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eede vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Eede? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bieden wij uitgebreide informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eede!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-eede-4529

Vloerverwarming laten leggen in Eede

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Op die manier heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, toilet, keuken, gang, badkamer, woonkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zal een infrarood model ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, tapijt, vinyl, linoleum, parket, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Eede op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Sluis en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installateurs nabij Eede

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna bekijk je meer uitleg over de diverse soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Eede.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Eede

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Eede

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Eede.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eede liggen tussen de €1075,00 tot €1950,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door verschillende facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eede (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€875 – €1225€1125 – €1600
50 m2€2200 – €2850€2525 – €3350
65 m2€3725 – €4500€4025 – €4750
90 m2 +€5250 – €5700€5725 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Let op: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eede? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Waterlandkerkje, Spui en Aardenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sluis heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Eede?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.350 voor 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eede, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4529.

Plaats een reactie