Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJzendijke vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in IJzendijke? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in IJzendijke!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-ijzendijke-4522

Vloerverwarming laten leggen in IJzendijke

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire soorten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tegels, parket, laminaat, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in IJzendijke zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Sluis en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten nabij IJzendijke

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok delen we details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in IJzendijke.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, Therminon, Magnum, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in IJzendijke

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in IJzendijke

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in IJzendijke.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in IJzendijke kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJzendijke (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€775 – €795
20 m2€900 – €1200€1125 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2775€2600 – €3325
60 m2€3750 – €4475€4075 – €4700
80 m2 +€5200 – €5700€5550 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJzendijke? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Schoondijke, Zuidzande en Hoofdplaat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Sluis is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in IJzendijke?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJzendijke, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4515, 4522.

Plaats een reactie