Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Breskens vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Breskens? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten lees je praktische informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Breskens!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-breskens-4510

Vloerverwarming laten leggen in Breskens

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer, berging / schuur, gang. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, tapijt, laminaat, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Breskens zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Sluis en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Breskens

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bieden we nuttige informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Breskens.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, AWB, Vaillant, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Breskens

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Breskens

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Breskens.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Breskens liggen op gemiddeld €1225,00 tot €2325,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Breskens (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€760 – €805
20 – 25 m2€825 – €1275€1000 – €1500
40 – 45 m2€2300 – €2875€2525 – €3275
65 – 70 m2€3850 – €4475€4150 – €4850
85 m2 +€5125 – €5800€5725 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening en arbeid (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Tip: enkele types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Breskens? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Groede, Hoofdplaat en Oostburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sluis ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Breskens?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Breskens, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4503, 4510, 4511.

Plaats een reactie