Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groede vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Groede? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je handige informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Groede!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-groede-4503

Vloerverwarming laten leggen in Groede

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. In dat geval ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, tegels, linoleum, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Groede zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Sluis en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Groede

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bieden we praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Groede.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, AWB, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Groede

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Groede

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Groede.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Groede komen uit tussen de €1300,00 tot €2400,00. De geldende tarieven hangen af van diverse aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groede (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€750 – €785
25 m2€950 – €1350€1025 – €1525
45 m2€2350 – €2800€2600 – €3200
65 m2€3700 – €4375€4175 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5750€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Tip: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok vind je een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groede? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Geersdijk, Nieuwvliet en Kamperland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Sluis kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Groede?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gewenste model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groede, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4503.

Plaats een reactie