Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwvliet vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Nieuwvliet? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal vertellen we je veel info over de bekendste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwvliet!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nieuwvliet-4504

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwvliet

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, keuken. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, vinyl, tegels, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuwvliet vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Sluis en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Nieuwvliet

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bekijk je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuwvliet.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Nieuwvliet

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nieuwvliet

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwvliet.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een duurzame manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwvliet schommelen tussen de €1125,00 – €1875,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwvliet (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€775 – €795
20 – 25 m2€950 – €1325€1000 – €1550
40 – 45 m2€2350 – €2750€2650 – €3200
60 – 65 m2€3800 – €4400€4000 – €4775
80 – 85 m2€5100 – €5775€5625 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Tip: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder delen we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwvliet? In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oostburg, Breskens en Geersdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Sluis is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwvliet?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor 10 m2 tot zeker €6.050 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwvliet, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4504.

Plaats een reactie