Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oostburg vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Oostburg? Het is een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vertellen we je bruikbare informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oostburg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oostburg-4501

Vloerverwarming laten leggen in Oostburg

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Daardoor heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, vinyl, tapijt, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oostburg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail delen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Sluis en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming installateurs nabij Oostburg

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze hangt af van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder bieden we aanvullende info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Oostburg.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Therminon, Magnum, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oostburg

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Oostburg

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Oostburg.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een goedkope manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oostburg komen uit tussen de €925,00 – €2400,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oostburg (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€760 – €780
25 m2€850 – €1325€975 – €1475
40 – 50 m2€2225 – €2900€2600 – €3275
60 m2€3750 – €4350€4075 – €4875
85 m2 +€5225 – €5800€5675 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna vind je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oostburg? Op deze pagina bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kamperland, Groede en Wissenkerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Sluis is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oostburg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor 15 m2 oplopend tot €5.100 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oostburg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4500, 4501, 4507, 4525.

Plaats een reactie