Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aardenburg vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Aardenburg? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Aardenburg!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-aardenburg-4527

Vloerverwarming laten leggen in Aardenburg

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tegels, parket, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Aardenburg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Sluis en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installateurs nabij Aardenburg

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets tref je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Aardenburg.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Aardenburg

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Aardenburg

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Aardenburg.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aardenburg schommelen tussen de €1175,00 tot €2125,00. De exacte kosten komen tot stand door veel aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die de prijzen bepalen: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aardenburg (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€760 – €795
20 – 25 m2€900 – €1350€1075 – €1650
40 m2€2325 – €2825€2700 – €3250
70 m2€3725 – €4400€4050 – €4850
85 m2 +€5125 – €5675€5725 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder lees je samengevat aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aardenburg? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Cadzand, Waterlandkerkje en Zuidzande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Sluis is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Aardenburg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort model (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aardenburg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4524, 4527.

Plaats een reactie