Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Kruis vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Sint Kruis? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform verstrekken we uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Kruis!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-sint-kruis-4528

Vloerverwarming laten leggen in Sint Kruis

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In veel situaties zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, laminaat, PVC, vinyl, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sint Kruis vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Sluis en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming installateurs nabij Sint Kruis

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Sint Kruis.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, ATAG, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Warmup, Danfoss, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Sint Kruis

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Sint Kruis

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Sint Kruis.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Kruis kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €2125,00. Goede prijsindicaties hangen af van veel factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Kruis (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€755 – €810
20 – 25 m2€900 – €1325€1150 – €1475
50 m2€2275 – €2825€2525 – €3350
60 – 65 m2€3825 – €4425€4000 – €4725
80 m2 +€5225 – €5675€5675 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Kruis? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Aardenburg, Eede en Retranchement.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sluis kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Sint Kruis?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Kruis, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4528.

Plaats een reactie