Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Munstergeleen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Munstergeleen? Vloerverwarming betreft een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten verstrekken we handige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Munstergeleen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-munstergeleen-6151

Vloerverwarming laten leggen in Munstergeleen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang, toilet. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zal een infrarood model ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, vinyl, PVC, tapijt, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Munstergeleen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Munstergeleen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem wordt bepaald door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en budget. In het volgende schema tref je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Munstergeleen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, WTH, Technea, e-Heat, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Munstergeleen

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Munstergeleen

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Munstergeleen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Munstergeleen kost globaal gezien tussen de €975,00 tot €2350,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort dekvloer. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Munstergeleen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€750 – €780
25 m2€800 – €1250€1025 – €1650
50 m2€2225 – €2825€2575 – €3375
65 m2€3850 – €4400€4025 – €4825
80 – 85 m2€5150 – €5775€5625 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Advies: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een expert of winkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema tref je samengevat meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Munstergeleen? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Einighausen, Windraak en Limbricht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Munstergeleen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 15 m2 tot zo’n €6.200 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de toplaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Munstergeleen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6151.

Plaats een reactie