Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wanssum vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Wanssum? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts lees je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Wanssum!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-wanssum-5861

Vloerverwarming laten leggen in Wanssum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Op die manier heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, berging / schuur, badkamer, toilet, gang, woonkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire systemen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, tapijt, linoleum, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wanssum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Venray en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Wanssum

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming delen we details over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Wanssum.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Technea, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wanssum

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Wanssum

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wanssum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wanssum kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €1950,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wanssum (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€765 – €810
20 m2€875 – €1350€1125 – €1500
40 m2€2225 – €2775€2600 – €3225
65 m2€3700 – €4500€4150 – €4875
85 – 90 m2€5200 – €5675€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna delen we in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wanssum? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Well, Geijsteren en Well.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Venray kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wanssum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wanssum, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5860, 5861.

Plaats een reactie