Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Retranchement vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Retranchement? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we handige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Retranchement!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-retranchement-4525

Vloerverwarming laten leggen in Retranchement

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Zo heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, toilet. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tegels, linoleum, PVC, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Retranchement alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Sluis en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Retranchement

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze hangt af van meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok vertellen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Retranchement.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, ATAG, AWB, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, WTH, Magnum, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Retranchement

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Retranchement

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Retranchement.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Retranchement kost globaal gezien tussen de €1050,00 tot €2425,00. De exacte kosten komen tot stand door meerdere facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende blok kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Retranchement (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€765 – €780
20 m2€925 – €1200€1025 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2775€2650 – €3325
70 m2€3750 – €4500€4050 – €4700
90 m2 +€5250 – €5750€5725 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Notitie: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna tref je een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Retranchement? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zuidzande, Aardenburg en IJzendijke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Sluis bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Retranchement?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.450 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Retranchement, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4525.

Plaats een reactie