Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoofdplaat vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Hoofdplaat? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vertellen we je praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoofdplaat!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hoofdplaat-4513

Vloerverwarming laten leggen in Hoofdplaat

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, slaapkamer, badkamer, keuken, toilet. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood product ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, linoleum, laminaat, tegels, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hoofdplaat vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Sluis en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Hoofdplaat

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is komt tot stand door verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Hoofdplaat.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Intergas, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Magnum, Danfoss, WTH, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hoofdplaat

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Hoofdplaat

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hoofdplaat.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een slimme manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoofdplaat komen uit tussen de €1050,00 – €2200,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoofdplaat (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€775 – €785
25 m2€950 – €1250€1075 – €1475
45 m2€2325 – €2750€2700 – €3225
60 – 70 m2€3775 – €4350€4075 – €4800
80 – 85 m2€5175 – €5650€5750 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoofdplaat? Op deze pagina delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Nieuwvliet, Schoondijke en Groede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Sluis kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hoofdplaat?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.125 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoofdplaat, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4513.

Plaats een reactie