Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waterlandkerkje vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Waterlandkerkje? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waterlandkerkje!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-waterlandkerkje-4528

Vloerverwarming laten leggen in Waterlandkerkje

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, keuken, gang, badkamer, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, tapijt, vinyl, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Waterlandkerkje alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Sluis en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Waterlandkerkje

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna vind je meer details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Waterlandkerkje.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon, WTH, Magnum0Waterlandkerkje

  Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Waterlandkerkje

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Waterlandkerkje.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Waterlandkerkje liggen tussen de €1225,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allerlei facetten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, het woonoppervlak, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende schema krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waterlandkerkje (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€770 – €785
20 m2€800 – €1325€1025 – €1550
50 m2€2275 – €2900€2525 – €3250
65 m2€3775 – €4450€4150 – €4900
85 m2 +€5250 – €5725€5700 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Let op: bepaalde vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waterlandkerkje? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Retranchement, Sint Kruis en Cadzand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Sluis ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Waterlandkerkje?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor 15 m2 tot zeker €6.050 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het soort model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waterlandkerkje, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4508, 4528.

Plaats een reactie