Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terneuzen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Terneuzen? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina lees je praktische informatie over de actuele soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Terneuzen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-terneuzen-4531

Vloerverwarming laten leggen in Terneuzen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door die keuze weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, PVC, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Terneuzen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail delen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Terneuzen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming experts regio Terneuzen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. Hieronder check je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Terneuzen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Terneuzen

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Terneuzen

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Terneuzen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Terneuzen variëren tussen de €1175,00 – €2225,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allemaal werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terneuzen (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€770 – €800
25 m2€900 – €1250€1100 – €1575
40 – 45 m2€2325 – €2875€2700 – €3225
60 – 65 m2€3775 – €4350€4075 – €4900
80 – 90 m2€5125 – €5750€5675 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna lees je overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terneuzen? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Goes, Noord-Beveland en Hulst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Terneuzen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.terneuzen.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Terneuzen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het type product (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het soort model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terneuzen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4530, 4531, 4532, 4533, 4535, 4536, 4537, 4538.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie