Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Andijk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Andijk? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform verstrekken we praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Andijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-andijk-1619

Vloerverwarming laten leggen in Andijk

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Daardoor heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de slaapkamer, toilet, gang, badkamer, woonkamer, keuken. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, tegels, tapijt, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Andijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Andijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en budget. Hieronder vind je meer over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Andijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Therminon, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Andijk

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Andijk

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Andijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Andijk variëren tussen de €1025,00 tot €2000,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Andijk (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€755 – €795
20 – 25 m2€825 – €1325€975 – €1550
40 – 50 m2€2275 – €2800€2700 – €3250
60 – 70 m2€3725 – €4400€4175 – €4700
80 m2 +€5150 – €5750€5675 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Let op: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Andijk? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Lutjebroek, Oudendijk en Hoogkarspel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Medemblik is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Andijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Andijk, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1619.

Plaats een reactie