Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Midwoud vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Midwoud? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bieden wij veel info over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Midwoud!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-midwoud-1679

Vloerverwarming laten leggen in Midwoud

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, laminaat, tegels, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Midwoud eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Midwoud

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de volgende bullets delen we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds populairder. Vooral bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Midwoud.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, Technea, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Midwoud

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Midwoud

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Midwoud.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Midwoud schommelen tussen de €1125,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige factoren die de prijs bepalen: het type systeem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Midwoud (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€775 – €800
20 m2€950 – €1200€1000 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2800€2575 – €3300
65 m2€3700 – €4500€4175 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5650€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Midwoud? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Twisk, Zwaagdijk-Oost en Opperdoes.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Medemblik ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Midwoud?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Midwoud, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1679.

Plaats een reactie