Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hauwert vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Hauwert? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hauwert!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-hauwert-1692

Vloerverwarming laten leggen in Hauwert

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan slaapkamer, gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, badkamer. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, vinyl, laminaat, parket, tegels, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Hauwert vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Medemblik en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming vakmannen regio Hauwert

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming check je details over de diverse soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hauwert.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, Therminon, Magnum, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hauwert

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hauwert

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Hauwert.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een goedkope manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hauwert liggen op gemiddeld €1250,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen hangen af van verschillende zaken. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende schema krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hauwert (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€755 – €785
25 m2€850 – €1250€1000 – €1450
45 – 50 m2€2300 – €2850€2650 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4400€4175 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5725€5525 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: sommige constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder tref je kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hauwert? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nibbixwoud, Wervershoof en Wognum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Medemblik heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor groene maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hauwert?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.400 voor 10 m2 tot zo’n €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het soort installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hauwert, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1691, 1692.

Plaats een reactie