Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Benningbroek vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Benningbroek? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vertellen we je handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Benningbroek!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-benningbroek-1654

Vloerverwarming laten leggen in Benningbroek

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld keuken, toilet, berging / schuur, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, linoleum, tapijt, parket, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Benningbroek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Medemblik en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Benningbroek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze hangt af van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de volgende bullets tref je meer over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Benningbroek.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum, WTH, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Benningbroek

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Benningbroek

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Benningbroek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Benningbroek schommelen tussen de €1275,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante onderdelen die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Benningbroek (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€775 – €810
20 m2€925 – €1250€975 – €1550
40 m2€2200 – €2750€2550 – €3300
60 – 70 m2€3725 – €4500€4050 – €4900
85 m2 +€5100 – €5725€5625 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: bepaalde soorten werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Benningbroek? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in De Goorn, Sijbekarspel en Berkhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Medemblik is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Benningbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €725 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Benningbroek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1654.

Plaats een reactie