Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sijbekarspel vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Sijbekarspel? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts check je veel info over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sijbekarspel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-sijbekarspel-1655

Vloerverwarming laten leggen in Sijbekarspel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Met die beslissing ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, tegels, tapijt, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sijbekarspel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming experts nabij Sijbekarspel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze hangt af van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. Hieronder tref je meer info over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Sijbekarspel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sijbekarspel

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Sijbekarspel

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Sijbekarspel.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een slimme manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sijbekarspel komen uit tussen de €1075,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sijbekarspel (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€775 – €810
20 m2€875 – €1225€975 – €1450
40 – 50 m2€2275 – €2800€2525 – €3325
60 – 65 m2€3775 – €4375€4025 – €4825
90 m2 +€5225 – €5725€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: enkele vloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema delen we overzichtelijk praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sijbekarspel? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Zuidermeer, Abbekerk en De Goorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Medemblik kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sijbekarspel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.150 voor 15 m2 tot wel €6.000 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van het gewenste product (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sijbekarspel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1655.

Plaats een reactie