Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wognum vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Wognum? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je veel info over de populaire vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wognum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-wognum-1687

Vloerverwarming laten leggen in Wognum

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Daardoor heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, vinyl, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wognum zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts regio Wognum

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder delen we meer details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wognum.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, WTH, Magnum, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Wognum

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wognum

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wognum.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een duurzame wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wognum liggen tussen de €1025,00 – €2150,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve zaken die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wognum (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€755 – €795
20 – 25 m2€900 – €1250€950 – €1575
45 – 50 m2€2200 – €2775€2675 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4375€4150 – €4850
80 – 90 m2€5125 – €5775€5700 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wognum? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zwaagdijk-Oost, Nibbixwoud en Midwoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Medemblik is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wognum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor 15 m2 tot zo’n €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wognum, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1687.

Plaats een reactie