Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oostwoud vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Oostwoud? Het gaat om een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oostwoud!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oostwoud-1678

Vloerverwarming laten leggen in Oostwoud

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer, toilet, badkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, vinyl, parket, linoleum, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Oostwoud eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming specialisten regio Oostwoud

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze wordt bepaald door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets lees je aanvullende details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oostwoud.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon, Magnum, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Oostwoud

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Oostwoud

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Oostwoud.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oostwoud kost globaal gezien tussen de €1000,00 – €2400,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oostwoud (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €795
25 m2€900 – €1250€1100 – €1450
45 m2€2325 – €2750€2625 – €3300
70 m2€3825 – €4450€4075 – €4775
80 – 85 m2€5150 – €5775€5550 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Advies: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bekijk je samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oostwoud? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Opperdoes, Midwoud en De Weere.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Medemblik ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oostwoud?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oostwoud, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1678.

Plaats een reactie