Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terwolde vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Terwolde? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform lees je bruikbare informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Terwolde!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-terwolde-7396

Vloerverwarming laten leggen in Terwolde

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met een professional heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang, keuken. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, parket, tapijt, vinyl, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Terwolde alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Voorst en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Terwolde

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. Hieronder bieden we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Terwolde.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Terwolde

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Terwolde

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Terwolde.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Terwolde liggen op gemiddeld €1050,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terwolde (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €810
20 – 25 m2€925 – €1200€950 – €1600
45 m2€2200 – €2825€2575 – €3375
65 m2€3750 – €4375€4125 – €4825
80 – 90 m2€5100 – €5750€5675 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terwolde? In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Twello, Nijbroek en Wilp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Voorst is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.voorst.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Terwolde?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 10 m2 tot zeker €5.300 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terwolde, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7396.

Plaats een reactie