Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwaagdijk-Oost vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Zwaagdijk-Oost? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform vertellen we je alles over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwaagdijk-Oost!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-zwaagdijk-oost-1682

Vloerverwarming laten leggen in Zwaagdijk-Oost

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door die keuze ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare systemen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, PVC, parket, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zwaagdijk-Oost zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Medemblik en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming specialisten nabij Zwaagdijk-Oost

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zwaagdijk-Oost.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG, Nefit, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Zwaagdijk-Oost

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zwaagdijk-Oost

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zwaagdijk-Oost.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een voordelige manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwaagdijk-Oost kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele aspecten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwaagdijk-Oost (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€770 – €780
20 m2€950 – €1250€1025 – €1475
40 m2€2350 – €2775€2675 – €3200
60 – 65 m2€3750 – €4350€4100 – €4825
85 – 90 m2€5200 – €5650€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Disclaimer: meerdere constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwaagdijk-Oost? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Oostwoud, Zwaagdijk-West en Twisk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Medemblik is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zwaagdijk-Oost?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.400 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwaagdijk-Oost, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1681, 1682, 1683, 1684.

Plaats een reactie