Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Twisk vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Twisk? Vloerverwarming betreft een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vertellen we je veel info over de bekendste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Twisk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-twisk-1676

Vloerverwarming laten leggen in Twisk

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Met een professional ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, parket, vinyl, tegels, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Twisk zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Twisk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de lijst hierna check je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Twisk.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, Bosch, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, Technea, Magnum, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Twisk

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Twisk

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Twisk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Twisk liggen tussen de €1200,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de volgende tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Twisk (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€775 – €785
20 – 25 m2€875 – €1325€1100 – €1625
40 – 45 m2€2225 – €2750€2525 – €3400
65 m2€3700 – €4450€4075 – €4875
80 – 85 m2€5175 – €5650€5600 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele vloertypes werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave lees je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Twisk? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in De Weere, Oostwoud en Lambertschaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Medemblik bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Twisk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Twisk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1676.

Plaats een reactie