Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westerkwartier vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Westerkwartier? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina verstrekken we alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westerkwartier!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-westerkwartier-9351

Vloerverwarming laten leggen in Westerkwartier

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, toilet, badkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, linoleum, vinyl, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Westerkwartier eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Westerkwartier en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Westerkwartier

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. In situaties als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Westerkwartier.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, e-Heat, Magnum, Therminon, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Westerkwartier

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Westerkwartier

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Westerkwartier.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westerkwartier variëren tussen de €1150,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westerkwartier (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€765 – €805
20 – 25 m2€875 – €1275€1025 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2875€2500 – €3225
65 m2€3725 – €4475€4000 – €4700
80 – 85 m2€5250 – €5800€5675 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Groningen).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder lees je kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westerkwartier? Hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân en Assen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westerkwartier bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.westerkwartier.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Westerkwartier?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westerkwartier, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9860, 9861.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie