Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nibbixwoud vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Nibbixwoud? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina delen we bruikbare informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nibbixwoud!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-nibbixwoud-1688

Vloerverwarming laten leggen in Nibbixwoud

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste producten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, laminaat, vinyl, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nibbixwoud vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Nibbixwoud

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze wordt bepaald door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. Hieronder tref je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nibbixwoud.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, ATAG, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, e-Heat, Warmup, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Nibbixwoud

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nibbixwoud

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nibbixwoud.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een duurzame manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nibbixwoud kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2375,00. De precieze kosten hangen af van verschillende factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nibbixwoud (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€770 – €800
25 m2€825 – €1250€1000 – €1550
45 – 50 m2€2275 – €2825€2575 – €3350
60 – 70 m2€3775 – €4475€4050 – €4825
80 – 85 m2€5100 – €5775€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele types geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna check je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nibbixwoud? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Zwaagdijk-West, Zwaag en Zwaagdijk-Oost.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Medemblik is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor energiebesparende producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nibbixwoud?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het soort systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nibbixwoud, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1688.

Plaats een reactie