Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Abbekerk vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Abbekerk? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site delen we veel info over de huidige vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Abbekerk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-abbekerk-1657

Vloerverwarming laten leggen in Abbekerk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, PVC, linoleum, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Abbekerk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post sturen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Medemblik en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Abbekerk

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok bieden we nuttige informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Abbekerk.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Abbekerk

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Abbekerk

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Abbekerk.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Abbekerk kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €1975,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Abbekerk (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€765 – €790
20 m2€950 – €1200€1125 – €1650
40 – 50 m2€2325 – €2800€2650 – €3250
60 – 70 m2€3725 – €4475€4125 – €4800
85 – 90 m2€5125 – €5700€5525 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: enkele vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna bieden we kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Abbekerk? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Benningbroek, Lambertschaag en Zuidermeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Medemblik bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Abbekerk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Abbekerk, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1657.

Plaats een reactie