Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwaagdijk-West vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zwaagdijk-West? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina lees je handige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwaagdijk-West!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-zwaagdijk-west-1686

Vloerverwarming laten leggen in Zwaagdijk-West

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Daardoor is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, PVC, linoleum, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Zwaagdijk-West eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Zwaagdijk-West

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zwaagdijk-West.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Magnum, WTH, Technea, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zwaagdijk-West

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Zwaagdijk-West

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Zwaagdijk-West.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwaagdijk-West schommelen tussen de €1300,00 – €1950,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwaagdijk-West (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€770 – €800
20 – 25 m2€800 – €1275€1100 – €1525
45 – 50 m2€2350 – €2850€2675 – €3275
70 m2€3825 – €4450€4075 – €4775
85 m2 +€5100 – €5800€5750 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Tip: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwaagdijk-West? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Midwoud, Wognum en Oostwoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Medemblik bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zwaagdijk-West?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.450 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs is afhankelijk van het soort installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwaagdijk-West, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1685, 1686.

Plaats een reactie