Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wervershoof vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Wervershoof? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts verstrekken we handige informatie over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Wervershoof!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wervershoof-1693

Vloerverwarming laten leggen in Wervershoof

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, keuken, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, tegels, parket, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Wervershoof alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Medemblik en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Wervershoof

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna lees je aanvullende info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wervershoof.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Remeha, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, e-Heat, Magnum, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Wervershoof

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wervershoof

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wervershoof.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wervershoof liggen rond de €1100,00 – €1925,00. De exacte kosten hangen af van allerlei factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wervershoof (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€755 – €785
20 m2€875 – €1200€1125 – €1450
45 – 50 m2€2275 – €2900€2550 – €3375
60 – 65 m2€3825 – €4500€4000 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5725€5725 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna tref je kort en bondig meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wervershoof? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zwaag, Blokker en Nibbixwoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Medemblik kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.medemblik.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wervershoof?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor 10-15 m2 tot wel €6.050 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het soort product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wervershoof, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1693.

Plaats een reactie