Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Biest-Houtakker vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Biest-Houtakker? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site bieden wij praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Biest-Houtakker!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-biest-houtakker-5084

Vloerverwarming laten leggen in Biest-Houtakker

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zodoende ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, laminaat, PVC, tapijt, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Biest-Houtakker vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hilvarenbeek en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Biest-Houtakker

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming bieden we meer info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Biest-Houtakker.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Biest-Houtakker

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Biest-Houtakker

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Biest-Houtakker.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een duurzame wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Biest-Houtakker liggen rond de €1125,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die prijsbepalend zijn: het type systeem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Biest-Houtakker (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€775 – €795
20 – 25 m2€825 – €1250€1000 – €1575
40 m2€2350 – €2850€2625 – €3400
60 m2€3700 – €4350€4050 – €4900
85 – 90 m2€5125 – €5700€5550 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema vind je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Biest-Houtakker? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Biezenmortel, Esbeek en Udenhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hilvarenbeek kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hilvarenbeek.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Biest-Houtakker?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Biest-Houtakker, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5081, 5084.

Plaats een reactie