Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hulsberg vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Hulsberg? Dit is een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina bieden wij handige informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hulsberg!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hulsberg-6336

Vloerverwarming laten leggen in Hulsberg

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Met een professional is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang, badkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, vinyl, PVC, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hulsberg zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Hulsberg

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we meer uitleg over de relevante systemen en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hulsberg.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, AWB, Vaillant, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hulsberg

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Hulsberg

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hulsberg.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hulsberg kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €2225,00. De precieze kosten komen tot stand door veel aspecten. Allereerst is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de volgende tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hulsberg (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€750 – €785
20 m2€825 – €1225€1000 – €1500
45 m2€2350 – €2825€2625 – €3325
65 – 70 m2€3825 – €4425€4175 – €4850
80 – 85 m2€5125 – €5650€5725 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder check je kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hulsberg? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Berg en Terblijt, Walem en Wijlre.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hulsberg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 15 m2 tot wel €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hulsberg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6336.

Plaats een reactie