Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijnandsrade vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Wijnandsrade? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal bieden wij praktische informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wijnandsrade!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-wijnandsrade-6363

Vloerverwarming laten leggen in Wijnandsrade

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende types zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tegels, tapijt, laminaat, vinyl, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wijnandsrade zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten regio Wijnandsrade

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema tref je informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Wijnandsrade.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, ATAG, Bosch, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wijnandsrade

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wijnandsrade

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wijnandsrade.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijnandsrade kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door diverse facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijnandsrade (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €795
20 – 25 m2€825 – €1200€1125 – €1650
40 m2€2200 – €2750€2675 – €3350
70 m2€3750 – €4475€4100 – €4875
90 m2 +€5175 – €5700€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema check je een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijnandsrade? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Baneheide, Schinnen en Bocholtz.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Beekdaelen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wijnandsrade?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijnandsrade, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6363.

Plaats een reactie