Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Merkelbeek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Merkelbeek? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal verstrekken we alles over de bekendste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Merkelbeek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-merkelbeek-6447

Vloerverwarming laten leggen in Merkelbeek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In dat geval weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, badkamer, gang, woonkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, vinyl, tegels, linoleum, laminaat, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Merkelbeek zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Merkelbeek

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema check je details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Merkelbeek.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Merkelbeek

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Merkelbeek

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Merkelbeek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Merkelbeek kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2050,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van diverse aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Merkelbeek (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€750 – €785
20 m2€800 – €1325€1000 – €1600
45 m2€2325 – €2825€2700 – €3300
60 – 70 m2€3825 – €4450€4025 – €4900
85 m2 +€5250 – €5725€5650 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna lees je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Merkelbeek? Onderstaand vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oirsbeek, Schinveld en Amstenrade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Merkelbeek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €975 voor 15 m2 oplopend tot €5.950 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Merkelbeek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6447.

Plaats een reactie