Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Puth vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Puth? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts check je alles over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Puth!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-puth-6155

Vloerverwarming laten leggen in Puth

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met een professional is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, vinyl, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Puth eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Puth

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we meer details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Puth.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, AWB, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Warmup, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Puth

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Puth

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Puth.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een duurzame wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Puth liggen rond de €1300,00 tot €2125,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Puth (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€770 – €810
20 – 25 m2€875 – €1325€975 – €1625
40 m2€2350 – €2825€2600 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4350€4050 – €4725
85 m2 +€5250 – €5650€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder verstrekken we in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Puth? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Munstergeleen, Geleen en Guttecoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Puth?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor 10 m2 oplopend tot €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het type product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Puth, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6155.

Plaats een reactie