Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wintelre vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Wintelre? Vloerverwarming is een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wintelre!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wintelre-5513

Vloerverwarming laten leggen in Wintelre

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, toilet, gang, woonkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, tegels, PVC, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Wintelre zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Eersel en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Wintelre

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Wintelre.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wintelre

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wintelre

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wintelre.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wintelre liggen rond de €1250,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wintelre (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€755 – €785
20 – 25 m2€800 – €1200€975 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2800€2675 – €3300
65 m2€3850 – €4400€4150 – €4775
80 – 90 m2€5100 – €5650€5575 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna check je samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wintelre? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Knegsel, Steensel en Sint-Oedenrode.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Eersel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.eersel.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wintelre?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gewenste product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wintelre, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5513.

Plaats een reactie