Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doenrade vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Doenrade? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website verstrekken we bruikbare informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Doenrade!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-doenrade-6439

Vloerverwarming laten leggen in Doenrade

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, laminaat, vinyl, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Doenrade zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Doenrade

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem hangt af van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok check je meer details over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Doenrade.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Doenrade

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Doenrade

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Doenrade.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Doenrade liggen tussen de €1125,00 tot €1850,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doenrade (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€765 – €800
20 m2€850 – €1225€1025 – €1600
45 – 50 m2€2350 – €2900€2600 – €3350
60 m2€3700 – €4450€4100 – €4900
85 – 90 m2€5150 – €5775€5725 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doenrade? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Amstenrade, Merkelbeek en Hoensbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Doenrade?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.400 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doenrade, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6439.

Plaats een reactie