Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sweikhuizen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Sweikhuizen? Dit is een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts bekijk je bruikbare informatie over de actuele soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Sweikhuizen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-sweikhuizen-6174

Vloerverwarming laten leggen in Sweikhuizen

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zodoende weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, laminaat, parket, linoleum, PVC, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sweikhuizen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio Sweikhuizen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de volgende bullets delen we meer info over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sweikhuizen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, ATAG, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Sweikhuizen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Sweikhuizen

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Sweikhuizen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Sweikhuizen liggen rond de €1075,00 tot €2325,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sweikhuizen (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€770 – €790
25 m2€925 – €1200€1075 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2750€2500 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4425€4125 – €4750
80 – 90 m2€5225 – €5775€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave tref je samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sweikhuizen? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Puth, Spaubeek en Windraak.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sweikhuizen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 10 m2 tot wel €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sweikhuizen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6174.

Plaats een reactie