Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schimmert vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Schimmert? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vertellen we je nuttige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schimmert!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-schimmert-6333

Vloerverwarming laten leggen in Schimmert

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Met een professional ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, parket, PVC, tapijt, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Schimmert zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installateurs nabij Schimmert

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming bekijk je meer over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Schimmert.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Schimmert

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Schimmert

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schimmert.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een goedkope manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Schimmert liggen op gemiddeld €1275,00 tot €2325,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schimmert (update zondag, 14 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€775 – €780
20 m2€925 – €1225€1150 – €1525
45 – 50 m2€2300 – €2800€2550 – €3400
65 m2€3775 – €4425€4200 – €4850
80 – 85 m2€5200 – €5775€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema verstrekken we een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schimmert? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wijlre, Hulsberg en Ransdaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Beekdaelen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schimmert?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor 15 m2 tot zo’n €5.900 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt beïnvloed door het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schimmert, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6333.

Plaats een reactie