Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nuth vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Nuth? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vertellen we je praktische informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nuth!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nuth-6361

Vloerverwarming laten leggen in Nuth

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, PVC, laminaat, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Nuth alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts nabij Nuth

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het volgende schema bekijk je meer info over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nuth.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, AWB, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH, Technea, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Nuth

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nuth

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nuth.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een goedkope manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nuth liggen tussen de €925,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen hangen af van veel aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nuth (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€755 – €805
20 m2€900 – €1200€1125 – €1625
45 m2€2325 – €2750€2550 – €3275
70 m2€3750 – €4425€4175 – €4700
80 – 85 m2€5175 – €5800€5675 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nuth? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Bocholtz, Wijnandsrade en Klimmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Beekdaelen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Nuth?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €925 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.200 voor 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nuth, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6360, 6361, 6363.

Plaats een reactie