Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schinnen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Schinnen? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site check je handige informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schinnen!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-schinnen-6365

Vloerverwarming laten leggen in Schinnen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zodoende ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, toilet, keuken, badkamer, woonkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, linoleum, laminaat, tegels, parket, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Schinnen vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Schinnen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok lees je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Schinnen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon, Warmup, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Schinnen

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Schinnen

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schinnen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schinnen liggen op gemiddeld €1000,00 tot €2450,00. De geldende tarieven worden bepaald door velerlei aspecten. Allereerst is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schinnen (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€755 – €790
20 – 25 m2€875 – €1300€1150 – €1600
45 m2€2350 – €2850€2650 – €3250
60 m2€3825 – €4475€4200 – €4725
80 – 90 m2€5175 – €5800€5600 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok vind je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schinnen? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nuth, Hoensbroek en Baneheide.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Beekdaelen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Schinnen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schinnen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6365.

Plaats een reactie