Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Jabeek vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Jabeek? Dit is een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Jabeek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-jabeek-6454

Vloerverwarming laten leggen in Jabeek

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. In die situatie weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, keuken, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare systemen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, laminaat, parket, vinyl, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Jabeek zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten nabij Jabeek

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is onderhevig aan allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema lees je meer over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Jabeek.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Jabeek

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Jabeek

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Jabeek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een slimme wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Jabeek komen uit tussen de €1000,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Jabeek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€750 – €780
25 m2€900 – €1275€975 – €1475
40 m2€2250 – €2775€2700 – €3225
60 m2€3750 – €4350€4000 – €4725
80 – 85 m2€5225 – €5675€5550 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Advies: diverse soorten werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna vind je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Jabeek? In het onderstaande overzicht vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Merkelbeek, Bingelrade en Doenrade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Jabeek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het soort model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Jabeek, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6454.

Plaats een reactie