Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oirsbeek vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Oirsbeek? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform vertellen we je praktische informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oirsbeek!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oirsbeek-6438

Vloerverwarming laten leggen in Oirsbeek

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Met een professional heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende types zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, PVC, tegels, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Oirsbeek zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Oirsbeek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets bekijk je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oirsbeek.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oirsbeek

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Oirsbeek

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oirsbeek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een duurzame manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oirsbeek variëren tussen de €1125,00 – €2050,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oirsbeek (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€750 – €800
20 – 25 m2€875 – €1250€1075 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2875€2550 – €3400
60 m2€3725 – €4500€4175 – €4725
85 m2 +€5250 – €5800€5500 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Advies: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok bekijk je in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oirsbeek? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Hoensbroek, Doenrade en Schinnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Beekdaelen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oirsbeek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor 10 m2 oplopend tot €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oirsbeek, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6438.

Plaats een reactie