Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schinveld vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Schinveld? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schinveld!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schinveld-6451

Vloerverwarming laten leggen in Schinveld

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Daardoor is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, PVC, tapijt, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Schinveld eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Schinveld

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder lees je meer over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Schinveld.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Intergas, Vaillant, AWB.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Schinveld

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Schinveld

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Schinveld.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een duurzame wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schinveld liggen op gemiddeld €1175,00 tot €1950,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schinveld (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€775 – €795
20 m2€850 – €1250€950 – €1550
40 – 50 m2€2325 – €2900€2550 – €3325
65 – 70 m2€3800 – €4375€4000 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5775€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bieden we samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schinveld? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Doenrade, Jabeek en Oirsbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Beekdaelen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Schinveld?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schinveld, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6450, 6451.

Plaats een reactie