Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Clinge vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Clinge? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Clinge!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-clinge-4567

Vloerverwarming laten leggen in Clinge

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In dat geval is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, parket, tegels, PVC, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Clinge vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hulst en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs regio Clinge

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder tref je handige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Clinge.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Clinge

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Clinge

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Clinge.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een innovatieve manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Clinge liggen op gemiddeld €1025,00 – €2100,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Clinge (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€765 – €805
20 – 25 m2€875 – €1350€1050 – €1525
45 m2€2325 – €2750€2625 – €3250
60 – 65 m2€3750 – €4450€4000 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5700€5575 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Advies: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok tref je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Clinge? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kapellebrug, Nieuw Namen en Sint Jansteen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hulst is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehulst.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Clinge?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor 10 m2 tot wel €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Clinge, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4567.

Plaats een reactie