Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuidschermer vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Zuidschermer? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Zuidschermer!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-zuidschermer-1846

Vloerverwarming laten leggen in Zuidschermer

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door die keuze ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tegels, vinyl, PVC, laminaat, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zuidschermer vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Zuidschermer

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem wordt bepaald door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bekijk je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zuidschermer.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, AWB, Nefit, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Zuidschermer

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zuidschermer

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zuidschermer.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuidschermer liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2000,00. De precieze kosten worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuidschermer (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€775 – €785
20 m2€950 – €1300€1125 – €1475
50 m2€2225 – €2875€2500 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4350€4025 – €4800
85 m2 +€5100 – €5700€5750 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Advies: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuidschermer? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Oterleek, Driehuizen en Stompetoren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Alkmaar is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zuidschermer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.425 voor 15 m2 tot wel €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuidschermer, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1844, 1846, 1847.

Plaats een reactie