Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schermerhorn vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Schermerhorn? Het is een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site check je handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schermerhorn!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-schermerhorn-1636

Vloerverwarming laten leggen in Schermerhorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de slaapkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, woonkamer, toilet. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, PVC, laminaat, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Schermerhorn vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail delen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming experts regio Schermerhorn

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we meer over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Schermerhorn.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Schermerhorn

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Schermerhorn

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Schermerhorn.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Schermerhorn kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2500,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schermerhorn (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€755 – €810
20 m2€950 – €1250€950 – €1500
40 – 45 m2€2275 – €2850€2675 – €3350
70 m2€3775 – €4425€4025 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5650€5650 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand verstrekken we samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schermerhorn? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Avenhorn, Spierdijk en Oudendijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Schermerhorn?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor 10-15 m2 tot zeker €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schermerhorn, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1636.

Plaats een reactie