Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudorp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Oudorp? Dit is een vorm van centrale verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site bekijk je veel info over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Oudorp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oudorp-1829

Vloerverwarming laten leggen in Oudorp

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, PVC, vinyl, laminaat, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oudorp eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Oudorp

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem heeft te maken met diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oudorp.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Vaillant, Bosch, Intergas.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Therminon, Technea, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oudorp

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Oudorp

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oudorp.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een goedkope manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudorp variëren tussen de €1150,00 tot €2175,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudorp (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€755 – €805
25 m2€950 – €1325€1000 – €1650
40 m2€2325 – €2750€2625 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4375€4050 – €4850
85 – 90 m2€5100 – €5800€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand vind je samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudorp? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in De Koog, Koedijk en De Cocksdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Alkmaar heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oudorp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudorp, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1829.

Plaats een reactie